Vastenactie 2021 van 17 februari tot 3 april

2021-02-17T00:00:00+01:00
2021-04-03T00:00:00+02:00

Vastenactie 2021 van 17 februari tot 3 april

Het thema van de campagne: Werken aan je toekomst. Een beter leven dankzij goed onderwijs.

Het belang van doorleren
In 2020 en 2021 is het Vastenactiethema ‘Werken aan je toekomst’. We laten zien hoe belangrijk het is dat kinderen niet alleen naar de basisschool kunnen, maar ook een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Dat vergroot voor hen de kansen op werk, waarmee ze een redelijk inkomen kunnen verdienen. In de campagne maken we onder meer kennis met Dennis uit Zambia. Hij vertelt hoe graag hij weer naar school wil, omdat hij leraar wil worden. In Nederland gaan alle kinderen naar de basisschool en de middelbare school. Elders in de wereld krijgen steeds meer kinderen basisonderwijs, al is het maar een paar jaar. Een vervolgopleiding zit er echter vaak niet in. Terwijl je daarmee juist de kans krijgt een vak te leren, waarmee je een inkomen kunt verdienen.   Daarom wil Vastenactie zorgen dat meer jongeren (en volwassenen) naar school kunnen en een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Zoals kleermaker, bakker, winkelier,imker of mandenvlechter.
Dat helpt echt! Sommige mensen in Mbala, Zambia verdienden bijvoorbeeld hooguit € 100 per jaar, oftewel maximaal € 8,30 per maand. Na een opleiding en begeleiding verdienen ze nu tussen € 20 en € 50 per maand. Daarmee kunnen ze voor zichzelf zorgen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen naar school gaan en door kunnen leren!
63 miljoen kinderen volgen geen onderwijs
250 miljoen kinderen leren niet lezen en schrijven

In onze kerkenis tijdens alle weekenden van de vasten aandacht voor deze actie.
Tijdens de vieringen van zondag 14 maart in de kerk van OLV Hulp der Christen en in de kerk H. Hart van Jezus en op 20 en 21maart in de P. en P. kerk, wordt er specifiek aandacht geschonken aan vastenactie er is dan ook een extra deurcollecte in alle kerken.
Er staat ook een wandeling gepland meer hierover vindt u ter zijner tijd op de site www.samenwerkende-parochies-snn.nl en in de lokale week -en dagbladen.
Ook op onze basisscholen worden de kinderen bewust gemaakt dat naar school niet altijd vanzelf sprekend is. Uw bijdrage krijgt een directe bestemming waarbij veel jongeren geholpen kunnen worden.
Meer informatie kunt vinden op de site van www.vastenactie.nl  en in de bijgevoegde folder (in het parochieblad).