Kalender

okt
25
zo
50-jarig jubileum
okt 25 @ 11:00

Elly Stoffers 50 jaar lid van het G.K.Z St. Caecilia H. Familie Parochie

Op zondag 25 oktober. Tijdens de H. Mis om 11.00 uur in de P&P-kerk, zal ons koorlid Elly Stoffers het feit herdenken dat ze 50 jaar lis is van ons koor. De gezangen tijdens deze H. Mis worden verzorgd door leden van het koor. Opmerkelijk is, dat ook het koor op deze dag het 50-jarig jubileum viert. Elly is dus vanaf het begin lid van het koor. Zij is een warme belangstellende persoonlijkheid. Zij stuurt altijd mooie felicitatie-en bemoedigende kaarten naar koorleden.

Zij stuurt altijd mooie felicitatie-en bemoedigende kaarten naar koorleden. Zelden mist zij een repetitie of uitvoering. Ook was zij altijd lid van het begrafeniskoor. Ook voor andere taken in de H. Familie parochie, zoals lid van de lector groep en het brengen van de zieke communie, was Elly actief. Na eerst de alt party gezongen te hebben kreeg ze van haar zangpedagoge het advies om toch maar sopraan te gaan zingen, wat zij ook geruime tijd doet. Voor Elly en tevens voor het hele koor zal dit jubileum de boeken in gaan als het sluitstuk van het G.K.Z. St. Caecilia H. Familie Parochie. Het koor zal na deze viering Elly uitbundig feliciteren en na een gezamenlijk diner worden alle activiteiten van het koor stopgezet.

Gemengd kerkelijk zangkoor St Caecilia H. Familie Parochie

Op zondag 25 oktober, tijdens de H. Mis om 11.00 uur in de Petrus en Paulus kerk, viert het koor haar 50 jarig jubileum. De H. Mis zal worden opgeluisterd door solisten van het eigen koor. Tevens is dit het laatste officiële optreden van het koor. Tijdens een algehele ledenvergadering van 7 juli 2020 werd, met een meerderheid van de stemmen, akkoord gegaan met het door het bestuur voorgestelde opheffing van het koor. Voor opheffing van het koor zijn meerdere reden te noemen. Het oplopen van de leeftijd en het natuurlijk verloop door overlijden of ziekte heeft het koor erg verzwakt. Momenteel zijn er nog 19 actieve leden, waarvan 9 de leeftijdgrens van 80 jaar al hebben overschreden zijn en 4 zelfs de 90 jaar naderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kwaliteit van het koor achteruit gaat. Ook het sluiten van onze H. Familie kerk was voor veel leden zeer emotioneel. We hebben nog enkele jaren geprobeerd om ook in de andere clusterkerken te zingen, maar uiteindelijk is het gemis van een eigen kerk toch erg groot. Ook in deze tijd van corona is het zeer moeilijk om de oude stem, na een pauze van 7 maanden, weer op niveau terug te krijgen. Dit alles bij elkaar heeft het koor doen besluiten om alle activiteiten na 25 oktober te stoppen. Wij danken een ieder die op welke manier dan ook zijn of haar sympathie ten opzichte van het koor heeft laten blijken.

Allerzielenvieringen
okt 25 @ 14:00

Allerzielenvieringen

Zondag 25 oktober a.s. 14.00 uur parochiekerk O.L.V. Hulp der Christenen in Nieuwenhagen:aansluitend zegening van de graven op het kerkhof aan de Haanweg.

Zondag 1 november a.s. 14.00 uur H. Hart van Jezus kerk in Nieuwenhagerheide: aansluitend zegening van de graven op de kerkhoven aan de Hoogstraat en de Kleikoeleweg.

Zondag 1 november a.s. 14.00 uur H.H. Petrus en Paulus kerk in Schaesberg: aansluitend zegening van de graven op de kerkhoven aan de Hoofdstraat, op Leenhof, op ’t Eikske en in de Kakert.

okt
31
za
Diakenwijding Danny Horsch
okt 31 @ 00:00 – 00:00

Diakenwijding Danny Horsch
Op zaterdag 31 oktober a.s. zal Danny Horsch uit de Kakert in de St. Christoffelkathedraal in Roermond door bisschop Harrie Smeets tot diaken worden gewijd. Danny is acoliet in onze parochies en begon enkele jaren geleden aan de priesteropleiding Rolduc. Na de wijding zal Danny als diaken gaan werken in een aantal parochies in het dekenaat Horst in Noord-Limburg. In mei 2021 hoopt Danny de priesterwijding te ontvangen.
Wij wensen Danny een goede voorbereidingstijd op zijn diaken- en priesterwijding en heel veel succes en vreugde in zijn pastorale dienstwerk!

nov
1
zo
Allerzielenvieringen
nov 1 @ 14:00

Allerzielenvieringen

Zondag 25 oktober a.s. 14.00 uur parochiekerk O.L.V. Hulp der Christenen in Nieuwenhagen:aansluitend zegening van de graven op het kerkhof aan de Haanweg.

Zondag 1 november a.s. 14.00 uur H. Hart van Jezus kerk in Nieuwenhagerheide: aansluitend zegening van de graven op de kerkhoven aan de Hoogstraat en de Kleikoeleweg.

Zondag 1 november a.s. 14.00 uur H.H. Petrus en Paulus kerk in Schaesberg: aansluitend zegening van de graven op de kerkhoven aan de Hoofdstraat, op Leenhof, op ’t Eikske en in de Kakert.

nov
2
ma
TV-opnames Leenderkapel
nov 2 @ 00:00 – 00:00

 TV-opnames Leenderkapel

Bij de Leenderkapel zijn onlangs tv-opnames gemaakt voor het programma Voor wie steek jij een kaarsje op? met presentatrice Anita Witzier. Het tv-programma zal op maandag 2 november worden uitgezonden op NPO 2

nov
15
zo
Koempelmis
nov 15 @ 11:00 – 12:00

 Koempelmis
Op zondag 15 november a.s.is er om 11.00 uur in de Petrus en Paulus kerk weer een Koempelmis. Herdacht worden dan in die viering de 91 verongelukte koempels (76 ondergronds en 15 bovengronds) van de voormalige Willem-Sophia in Spekholzerheide
De viering wordt muzikaal opgeluisterd door sopraan Karin Coenen.

nov
21
za
GEMENGD KERKELIJK ZANGKOOR ST. CECILIA NIEUWENHAGEN
nov 21 @ 18:00

GEMENGD KERKELIJK ZANGKOOR ST. CECILIA NIEUWENHAGEN 
Op zaterdag 21 novembera.s. zal het gemengd kerkelijk zangkoor St. Caecilia Nieuwenhagen (met een aantal geselecteerde zangers) om 18.00 uur de Eucharistieviering opluisteren in onze parochiekerk aan de Heigank ter intentie van de levende en overleden koorleden. Aansluitend aan de eucharistieviering zouden normaliter 3 jubilarissen intern gehuldigd worden door Pastoor Jongen in ons verenigingslokaal Dierks maar in verband met de richtlijnen van het RIVM is feesten momenteel niet aan de orde. 
Jubilarissen:Mariet Beckers-Knebel (25 jaar aan ons koor verbonden) – Finy Vaessen-Beckers (25 jaar aan ons koor verbonden en sinds 2017 lid van het activiteitencomite). – Hettie Moonen-Possen (is 25 jaar aan het koor verbonden en sinds 2002 secretaris). Dirigente, leden en bestuur feliciteren de dames Mariet, Finy en Hettie van harte met dit jubileum en op een later tijdstip zullen deze jubilarissen zeker de nodige aandacht krijgen. U bent van harte welkom om de feestelijke Eucharistieviering bij te wonen. Wij repeteren momenteel op afstand in de parochiezaal van Nieuwenhagerheide op maandagavond van 20.00 uur tot 21.15 uur. U bent van harte welkom om een repetitie vrijblijvend te bezoeken. Zoals (bijna) elk kerkkoor zijn wij dringend op zoek naar nieuwe leden. 
Voor bijzonderheden: www.gkzstcaecilianhagen.nl

apr
18
zo
Communiedata >>> 2021 <<<
apr 18 @ 00:00 – 00:00
Communiedata 2021
Zondag 18 april 2021 9.30 u H. Hart kerk            BS Wereldwijs

Zondag 25 april 2021 9.30 u Petrus en Paulus kerk BS De Schatgraver

Zondag 2 mei 2021 9.30 u H. Hart kerk            BS Op gen Hei

Zondag 2 mei 2021 11.00 u Petrus en Paulus kerk BS De Harlekijn

Pinksterzondag 23 mei 2021 10.00 u OLV Hulp der Chr. BS ’t Valder

Zondag 13 juni 2021            11.00 u Petrus en Paulus kerk BS De Wissel
jun
25
vr
Vormseldata >>> 2021 <<<
jun 25 @ 00:00 – 00:00

Vormseldata 2021

Vrijdag 25 juni 2021        
19.00 u Petrus en Paulus kerk:  Schatgraver / Harlekijn / De Wissel

Vrijdag 2 juli 2021           
19.00 u OLV Hulp der Chr. Kerk:  ’t Valder / Op gen Hei / Wereldwijs