Drie Koningen

* Drie Koningenviering:
Door de laatste coronamaatregelen moeten de Drie Koningen ook dit jaar hun bezoek aan de huizen in Schaesberg uitstellen. Zij zullen ook niet aanwezig zijn in de Drie Koningenviering van 2 januari 2022 om 11.00 uur in de HH. Petrus & Pauluskerk.
Een papieren versie van de huiszegen is wel verkrijgbaar aan het einde van deze viering.
Wij hopen van harte dat we Caspar, Melchior en Balthasar volgend jaar eindelijk weer mogen ontmoeten.
—————————————————–

Op zondag 2 januari 2022 komen ‘de Drie Koningen’weer op bezoek in de Petrus en Pauluskerk van Schaesberg. Eindelijk na 2 jaar mogen ze weer. Vriendengroep “De Waubachse Commedianten”uit Landgraaf pakken de oude traditie van het “3 Koningen zingen”weer op. Ze gaan dan langs de deuren om te zingen en om huizen te zegenen. Ze schrijven dan met een krijt, die pastoor Freek Jongen vooraf in de mis inzegent, bij de voordeuren de tekst: 20+C+M+B+22, dat zijn de afkortingen van de 3 koningen en de Latijnse spreuk: Christus Mansionem Benedicat(Christus zegen dit huis). Ná de mis van 11 uur zingen ze bij de uitgang van de kerk alvast hun Koningslied voor de bezoekers van de mis. U kunt dan een papieren versie van “de huiszegen” krijgen. Hierna gaan de 3 koningen, Caspar, Melchior en Balthasar, samen met een sterdrager, beginnen aan hun tocht door de straten; Baanstraat, Pieterstraat en Stenen Brug. De donaties die ‘de 3 koningen’ ontvangen tijdens hun tocht, gaan dit jaar naar: Stichting Phoenix4Kids.